«Δεν υπήρξε απολύτως καμία συνέργεια» ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία μου και τη Ρωσία» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σε ένα πρώτο σχόλιο μετά την παραδοχή ενοχής του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Μάικλ Φλιν.

Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό στους δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

«Όχι, δεν είμαι ανήσυχος », δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για την πρώτη αντίδρασή του μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του Φλιν.

«Αυτό που καταδείχθηκε είναι ότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια, καμία συνέργεια. Δεν υπήρξε απολύτως καμία συνέργεια» είπε από τους κήπους του Λευκού Οίκου, προτού υπογραμμίσει τη σημαντική νίκη που απέσπασαν οι Ρεπουμπλικανοί στη διάρκεια της νύχτας με την έγκριση από τη Γερουσία της φορολογικής μεταρρύθμισης. «Είμαστε κατά συνέπεια πολύ ευτυχισμένοι. Και ειλικρινά η χθεσινή νύχτα ήταν μια σημαντική νύχτα. θα δούμε τι θα συμβεί», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη όπου θα περάσει την ημέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Μάικλ Φλιν φέρεται να συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC, ο Φλιν «έχει υποσχεθεί πλήρη συνεργασία στην ομάδα του Mueller, είναι προετοιμασμένος να καταθέσει ενάντια στον Πρόεδρο Τραμπ, της οικογένειάς του και μελών του Λευκού Οίκου. Είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιος τον εξουσιοδότησε να κάνει επαφές με τους Ρώσους».