Ο Louboutin έχασε την αποκλειστικότητα της κόκκινης σόλας

Tην Τρίτη 6 Φεβρουαρίου το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι όλοι δημιουργοί υποδημάτων μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τη διάσημη κόκκινη σόλα, της οποίας το μονοπώλιο διεκδικούσε εδώ και χρόνια ο διάσημος γάλλος σχεδιαστής υποδημάτων, Κριστιάν Λουμπουτέν.

Το 2012 ο σχεδιαστής είχε καταθέση αγωγή εναντίον της ολλανδικής εταιρείας Van Haren επειδή πουλούσε ψηλοτάκουνες γόβες με κόκκινη σόλα και μάλιστα πολύ πιο προσιτές οικονομικά. Οι δικηγόροι του γάλλου σχεδιαστή ισχυρίστηκαν πως το σήμα κατατεθέν του οίκου στη σόλα της γόβας, αναφερόμενο ως κόκκινο χρώμα (Pantone 18 1663TP),  είναι καταχωρημένο στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο και έτσι δεν μπορούσε να χρησιμοποιείται από την εταιρεία Van Haren.

Η υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τελικά την Τρίτη ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι οι κόκκινες σόλες του Louboutin δεν μπορούν τυπικά να κατοχυρωθούν βάσει της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Να θυμίσουμε ότι σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, ο Κριστιάν Λουμπουτέν είχε καταφέρει να κερδίσει τη νομική μάχη εναντίον του οίκου Yves Saint Laurent σε ομοσπονδιακό δικαστήριο προσφυγών της Αμερικής το οποίο του επέτρεψε να προστατεύει τις κόκκινες σόλες του, ως σήμα κατατεθέν.

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εγείρει το ερώτημα αν από εδώ και στο εξής, μεγάλοι οίκοι μόδας θα λανσάρουν την περιβόητη κόκκινη σόλα, ένα ενδεχόμενο που αδιαμφισβήτητα θα οδηγήσει σε πλήγμα του οίκου Louboutin καθώς η διάσημη κόκκινη λεπτομέρεια θα χάσει την αξία της. ÎŸ Louboutin έχασε την αποκλειστικότητα της κόκκινης σόλας - Media Gallery

Ο Louboutin έχασε την αποκλειστικότητα της κόκκινης σόλας - Media Gallery 2

Ο Louboutin έχασε την αποκλειστικότητα της κόκκινης σόλας - Media Gallery 3

Ο Louboutin έχασε την αποκλειστικότητα της κόκκινης σόλας - Media Gallery 4

Ο Louboutin έχασε την αποκλειστικότητα της κόκκινης σόλας - Media Gallery 5

source:reader.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *