Μόντρεαλ:Γιατί η “ροζ γραμμή” της Valérie Plante θα είναι σαν το μετρό στο Παρίσι

Η προτεινόμενη Pink Line της Valérie Plante βρίσκεται ακόμη στις σκέψεις της δημάρχου, ακόμη και όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό στη Γαλλία.

Στην πραγματικότητα, το ταξίδι της Plante στο Παρίσι φαίνεται ότι έχει προκαλέσει κάποια έμπνευση για τη νέα γραμμή του μετρό του Μόντρεαλ. Η δήμαρχος σχεδιάζει να μεταφέρει μερικές από τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για ένα νέο σύστημα μετρό από το Παρίσι στο Μόντρεαλ.

Παρακολουθώντας το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αμερικής στο Παρίσι, η Plante χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να μιλήσει για την υποσχόμενη Ροζ Γραμμή της.

Αλλά κατά την επίσκεψη σε ένα προάστιο του Παρισιού, όπου κατασκευάστηκε ένας νέος σταθμός μετρό, μέρος του έργου του Grand Paris Express, είδε η Plante τη δυνατότητα για τη ροζ γραμμή, αναφέρει ο Radio-Canada.

Το Grand Paris Express είναι ένα φιλόδοξο έργο δημόσιας συγκοινωνίας που θα συνδέει την πόλη του Παρισιού με τα γύρω προάστιά της μέσω τεσσάρων νέων γραμμών διέλευσης που αποτελούνται από 200 χιλιόμετρα σήραγγων και 68 σταθμούς. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης ορίζεται στο 2030.

Για την κατασκευή των σηράγγων διέλευσης χρησιμοποιούνται γιγαντιαίες μηχανές διάνοιξης σήραγγας (TBM). Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό έπληξε το ενδιαφέρον της Plante, αναφέρει ο Radio-Canada, δεδομένου ότι η τεχνολογία είναι προσιτή και γρήγορη.

Το έργο Grand Paris Express χρηματοδοτείται μέσω συνδυασμού ομοσπονδιακής, δημοτικής και ιδιωτικής χρηματοδότησης. Συνολικά, το έργο της παριζιανικης διαμετακόμισης αναμένεται να κοστίσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί.

Η Plante ενδιαφέρθηκε για αυτό το μοντέλο χρηματοδότησης για το έργο διαμετακόμισης, μαζί με τη διαδικασία διαβούλευσης που βασίζεται στους πολίτες του Παρισιού και τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα ζωής των γύρω πληθυσμών κατά την κατασκευή των νέων σταθμών του μετρό Grand Paris Express.

Η δήμαρχος μπορεί να συμπεριλάβει αυτές τις πρακτικές κατά την έναρξη της ροζ γραμμής.

Ωστόσο, ορισμένοι Montrealers δεν ενδιαφέρονται για την Plante που εμπνέεται από ένα έργο δημόσιας συγκοινωνίας στο Παρίσι.

Η Plante θα συνεχίσει τα ταξίδια της στην Ευρώπη, με κατεύθυνση προς Λυών, αργότερα στις Βρυξέλλες. Ίσως να πάρει περισσότερη έμπνευση δημόσιας διαμετακόμισης καθώς το ταξίδι της συνεχίζεται.

Πηγή:mtlblog.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *