ΛΑΒΑΛ:ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ”ΠΑΝΑΓΙΑΣ” ΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ

Η ελληνική κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ περιφέρεια Λαβάλ  οργανώνει διήμερο πανηγύρι στις 19 και 20 Αυγούστου στο προαύλιο της Εκκλησίας του Τίμιου Σταυρού στο Λαβάλ για τον εορτασμό της <ΠΑΝΑΓΙΑΣ>.

Σουβλάκια,λουκάνικα,μπύρες και αναψυκτικά θα είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες του πανηγυριού καθώς και εκλεκτή μουσική με Dj.

Ας δούμε λίγο τι γιορτάζουμε όμως στις 15 Αυγούστου και γιατί πρέπει να τιμήσετε το πανηγύρι αυτό με την παρουσία σας!

Η 15 Αυγούστου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της εκκλησίας μας και η μεγαλύτερη Θεομητορική γιορτή του ορθοδόξου εορτολογίου.

Είναι μια μέρα αφιερωμένη στην Παναγία η οποία γιορτάζεται με λαμπρότητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

τι γιορτάζουμε στις 15 Αυγούστου
Μάλιστα, προς τιμήν της Παναγίας τηρείται αυστηρή νηστεία από 1 μέχρι 14 Αυγούστου κατά την οποία νηστεύουμε και το λάδι και για αυτό πολλοί χαρακτηρίζουν την γιορτή και ως το “Πάσχα” του καλοκαιριού.
Επίσης, λόγω της γιορτής, στο διάστημα αυτό δεν γίνονται γάμοι από την εκκλησία μας.Στην Ελλλάδα μας, η 15η Αυγούστου είναι μια από τις επίσημες αργίες του κράτους.
Σύμφωνα με την παράδοση, όταν η Θεοτόκος έμαθε από τον Θεό για τον επικείμενο θάνατό της, ανέβηκε στο όρος των Ελαιών, έναν ορεινό όγκο στα ανατολικά της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, για να προσευχηθεί και να ετοιμαστεί.
Από εκεί ειδοποίησε τους Αποστόλους να είναι έτοιμοι για το γεγονός. Όμως επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης (του θανάτου Της) ορισμένοι Απόστολοι δεν βρίσκονταν στα Ιεροσόλυμα, λέγεται ότι μια νεφέλη τους έφερε κοντά Της.

η Κοίμηση της Θεοτόκου
Η Παναγία ετάφη στο μνήμα της Γεσθημανής. Τρεις μέρες μετά τον θάνατό Της, το σώμα της ανελήφθη στους ουρανούς, καθώς ο τάφος βρέθηκε άδειος.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου από όλους τους χριστιανούς.

Πίσω στο θέμα μας τώρα για αυτή την γιορτή ετοιμάζει πανηγύρι το περιφερειακό του Λαβάλ στις 19 και 20 Αυγούστου και καλείσθε να το τιμήσετε με την παρουσία σας,να γλεντήσετε ,να φάτε,να πιέιτε ,να χορέψετε και γιατί όχι να γιορτάσετε και τους εορτάζοντες της οικογενειάς σας εκεί!

Καλή διασκέδαση και Καλό 15 Αυγούστο από το FRAPPEBLOG.COM και μην ξεχνάμε στηρίζουμε ελληνικά event γιατί είμαστε Ελληνές πάνω από όλα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *