Καύσωνας για τον ΚΑΝΑΔΑ: Στο κόκκινο ο υδράργυρος – Στους 31 βαθμούς το θερμόμετρο – επιτέλους καλοκαίρι

Με… 30άρια θα μας χαιρετήσει ο Ιούλιος καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η επέλαση του καύσωνα, που ανάλογό της έχει να δει ο Καναδάς . Η θερμοκρασία θα «χτυπήσει» κόκκινο και σε συνδυασμό με την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί εξαιτίας της υγρασίας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

 Ο Καναδάς θα θυμίζει Ελλάδα και σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα αγγίξει σήμερα Τετάρτη τους 31 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή θα έχουμε 25 βαθμούς περίπου μαζί με την υγρασία θα φτάσει 30 βαθμους Κελσίου.

Μία ανάσα φαίνεται ότι θα πάρουμε από τη Δευτέρα, καθώς, όπως φαίνεται, η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή όλη τη χώρα. Μέχρι τότε οπλιστείτε με υπομονή και ακολουθήστε τις βασικές οδηγίες από το υπουργείο Υγείας:

– Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.)

– Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

– Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως: Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών. Ολιγοθερμιδική δίαιτα που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

4168769

– Συχνά λουτρά με ντους.

– Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη, είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη, να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά (νερό κ.ά.).

– Συνιστάται η παραμονή σε χώρους που διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *