Καναδάς: Μαριχουάνα όπως λέμε..κρασί!

Οι Καναδοί δαπάνησαν περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά (€4 δισ.) για κάνναβη το 2015 – σχεδόν το ίδιο ποσό που δαπάνησαν και για αγορά κρασιού.

Τα στοιχεία προέρχονται από το γραφείο στατιστικών του Καναδά, το οποίο μελέτησε την κατανάλωση μαριχουάνας μεταξύ του 1960 και του 2015.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να διερευνήσει τις επιπτώσεις του φαρμάκου στην οικονομία και την κοινωνία, καθώς επιταχύνει τα σχέδιά της για τη νομιμοποίηση της κάνναβης το προσεχές καλοκαίρι.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η χρήση έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια των ετών καθώς έχει γίνει πιο δημοφιλής στους ενήλικες.

Στη δεκαετία του 1960 και του 1970 η κάνναβη καταναλώνονταν κυρίως από τους νέους, σύμφωνα με τις στατιστικές του Καναδά.

Αλλά το 2015, μόνο το 6% των νέων ηλικίας 15-17 ετών κάπνισαν κάνναβη ψυχαγωγικά, σε σύγκριση με τα δύο τρίτα των ενηλίκων άνω των 25 ετών.

Οι Καναδοί κατανάλωσαν περίπου 697,5 τόνους μαριχουάνας το 2015, το οποίο σύμφωνα με την έκθεση εκτιμάται ότι αξίζει από 5 δισεκατομμύρια δολάρια έως 6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

 

Πηγή: http://politis.com.cy/article/kanadas-marichouana-opos-leme-krasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *