Είναι επίσημο, ο Καναδάς κατατάσσεται στην # 1 πιο ελεύθερη χώρα στον κόσμο

Ο Καναδάς μπορεί να μην έχει κερδίσει πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά όταν πρόκειται για μια αίσθηση ελευθερίας στους πολίτες, το έθνος κερδίζει  ολόκληρο τον κόσμο. Οι περισσότεροι καναδοί θα μπορούσαν να σας το έχουν πει ήδη, αλλά τώρα έχουμε κάποια επίσημα στοιχεία που πιστοποιούν τον τίτλο μας ως “τον αληθινό βορρά ισχυρό και ελεύθερο”.

Σύμφωνα με τον Δείκτη ευημερίας του 2015 Legatum, που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Legatum, ένα διεθνές think tank, ο Καναδάς είναι “τώρα η πιο ελεύθερη χώρα στον κόσμο”. Τα ευρήματα ήταν μέρος του δευτερεύοντος δείκτη Personal Freedom της έκθεσης, στον οποίο ο Καναδάς σημείωσε άνοδο από την πέμπτη στην πρώτη θέση φέτος.

Για να σας δώσω συγκεκριμένους αριθμούς, το 94% των Καναδών πιστεύουν ότι «έχουν την ελευθερία να επιλέξουν την πορεία της ζωής τους».

Συνολικά, η Νορβηγία κατέλαβε την πρώτη θέση στο δείκτη ευημερίας του Legatum του 2015, κυρίως λόγω του φανταστικού συστήματος υγείας του έθνους. Σε σύγκριση, ο Καναδάς κατέλαβε την έκτη θέση στον κόσμο, ακριβώς πίσω από τη Σουηδία, και πιο μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες κατέκτησαν την 11η θέση στον κόσμο.

Ο Καναδάς κέρδισε  την Αμερική ακόμα περισσότερο όταν ήρθε στο θέμα της  προσωπικής ελευθερίας. Όπως σας είπαμε ήδη, ο Καναδάς κατέλαβε την πρώτη θέση στον κόσμο για την ελευθερία, ενώ οι Η.Π.Α  απέκτησαν τη μακρινή 15οη  στον κόσμο.

Στην ανησυχία ότι ο Καναδάς  αποδέχεται όλους τους νεοφερμένους, όπου ο Καναδάς κατέλαβε την πρώτη θέση στον κόσμο,η Legatum διαπίστωσε ότι το 92% των Καναδών πιστεύει ότι το έθνος είναι “ένα καλό μέρος για τους μετανάστες”.

Αλλά η αποδοχή των μεταναστών από το έθνος δεν μπορεί να επεκταθεί στο Κεμπέκ, τουλάχιστον όταν πρόκειται για θρησκεία. Μια μη δημοσιευμένη έκθεση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κεμπέκ, όπως αναφέρθηκε από την εφημερίδα The Gazette, διαπίστωσε ότι το 43% των Quebecers που απάντησαν είναι αρνητικοί σε όποιον ασκεί ανοιχτά μια θρησκεία. Το 48,9% δήλωσε ανοιχτά ότι “ενοχλήθηκε” από μια γυναίκα που φορούσε ένα hijab.

Κεμπέκ, νομίζω πρέπει να αλλάξετε, ειδικά όταν ο υπόλοιπος Καναδάς είναι προφανώς τόσο ανεκτικός και αποδεκτός.

πηγή:mtlblog

επιμέλεια :N.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *